Kadirov: Teroristički napadi u Parizu služe za raspirivanje antiislamskih raspoloženja u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 13.Jan.2015, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadirov: Teroristički napadi u Parizu služe za raspirivanje antiislamskih raspoloženja u Evropi

13.01.2015. -

Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov uveren je da su teroristički napadi u Francuskoj delo ruku "uticajnih snaga", čiji cilj je raspirivanje antiislamskih raspoloženja u Evropi.

Predsednik Čečenije je podvukao da on osuđuje napad na nenaoružane ljude. "Jednoznačno osuđujem ubistvo nenaoružanih ljudi u Parizu. Ipak, nisam siguran da u ove događaje nisu umešane neke uticajne snage", napisao je on u svom Instagramu.

"Nije li to (teroristički >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << napadi u Parizu) akcija koju je neko planirao radi raspirivanja antiislamskih raspoloženja ili pokušaja odvlačenja pažnje od nekog drugog sazrelog globalnog problema?", pita se Kadirov.

On je istakao da evropske prestonice ne mogu da se učine bezbednim ako "čitav svet ne osudi one koji neguju i pod vidom podrške opoziciji snabdevaju oružjem i novcem teroriste u čitavom nizu zemalja".

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Said Tcarnaev    
Pogledaj vesti o: Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.