KRITIČNO NA ISTOKU FRANCUSKE: Vozovima prebacuju obolele u ostatak zemlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2020, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRITIČNO NA ISTOKU FRANCUSKE: Vozovima prebacuju obolele u ostatak zemlje

Medicinsko osoblje dolazi iz Nanta, Anžea i Pariza, dok će pacijenti biti smešteni u četiri bolnice u regionu Loare, u Anžeu, Le Manu, Nantu i Rošu na Joni.

Situacija u regionu Velikog istoka, koji u Francuskoj obuhvata regione Alzasa, Lorene, Šampanje i Ardene, je kritična. Bolnice su prebukirane pacijentima obolelih od virusa korona, pa su vlasti odlučile da deo bolesnika prebace tamo gde je situacija bolja. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vojska je to činila avionima, a sada su u te svrhe angažovani i brzi vozovi te-že-ve.

Prvi takav voz spremo se u sredu popodne na put ka Strazburu i Miluzu, odakle će u četvrtak prebaciti prvih 20 pacijenata. Kompozicija je specijalno opremljena za ovakav poduhvat. U svakom vagonu biće po četiri bolesnika, okružena medicinskim osobljem. Uz svakog bolesnika biće po jedan anesteziolog, internista i četvoro medicinskih tehničara.

During the First World War hospital trains were commonly used to carry casualties back from the battlefield. Now they’re being introduced in France to transfer patients with COVID-19#COVID19 #coronavirus #TGVhttps://t.co/kMenAdjoLJ

— Andrew R. Houghton (@arh_cardio) March 25, 2020

Čitava akcija uključuje organizaciju cele teritorije.

Vlasti ističu da će se ove akcije ponavljati shodno potrebama. Ističe se i da je ovo prvi put da te-že-ve bude angažovan u sanitarne svrhe. Ipak, železnica, generalno, ima dugu tradiciju evakuacije ranjenika i bolesnika, u ratnim vremenima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.