Izvor: Southeast European Times, 08.Apr.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jermenija, Turska i SAD mogle bi da održe samit

08/04/2010

PARIZ, Francuska -- Poseta turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana Sjedinjenim Državama 12. i 13. aprila mogla bi predstavljati priliku za trilateralni samit sa SAD i Jermenijom, rekao je Erdogan u sredu (7. aprila) u Parizu. Sastanak sa predsednikom SAD Barakom Obamom i jermenskim predsednikom Seržom Sargasjanom mogao bi da bude održan tokom međunarodnog samita o nuklearnoj bezbednosti. Turska i Jermenija potpisale su u oktobru 2009. protokole o dijalozima >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << usmerenim na normalizaciju odnosa.

U međuvremenu, ambasador Turske u Sjedinjenim Državama vratio se u utorak u Vašington. Namik Tan je povučen u martu, nakon što je Spoljnopolitički odbor Predstavničkog doma američkog Kongresa usvojio rezoluciju u kojoj se masakri nad Jermenima iz doba Prvog svetskog rata naziva "genocidom". (Milijet, Radikal - 08/04/10; Hurijet, AP, NTV, Sabah - 07/04/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.