Izvor: Glas javnosti, 12.Feb.2010, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Rezidencija u Parizu izabrana u skladu sa zakonom

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je sinoć da je rezidencija ambasadora Srbije pri Unesko u Parizu izabrana i iznajmljena u skladu sa zakonom i da ona ne služi samo za stanovanje, već i za čitav niz "složenih funkcija koje zahtevaju adekvatan prostor".

"Taj prostor je izabran u skladu sa propisima, zakonom, komisijski od strane MSP, u potpunosti je poštovana procedura i ta transakcija je učinjena u okviru budžetom predviđene stavke", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je Jeremić za televiziju B92, povodom medijskih napisa da Srbija plaća 7.000 evra mesečno za stan ambasadorke pri Unesko Zorice Tomić.

On je rekao da diplomatske aktivnosti koje se vrše u toj rezidenciji ne mogu biti obavljene u ambasadi Srbije u Francuskoj, pošto je reč o "dve strogo razdvojene organizacije, pa ni u organizacionom i u diplomatskom smislu nije dozvoljeno vršiti jednu funkciju u drugoj".

"Ovo nije cifra plaćena za stanovanje bilo koje individue, već da bi Srbija mogla svoju diplomatsku funkciju pri Unesku da obavlja na adekvatan način", rekao je Jeremić.

"Ogromna većina zemalja u svetu, koje imaju daleko manji problem i daleko manju potrebu za aktivnim diplomatskim angažovanjem pri Unesku od Srbije, imaju daleko veće, daleko luksuznije rezidencije za svog ambasadora pri Unesku", dodao je Jeremić.

Pojedini beogradski mediji objavili su da je prostor za stan i rezidenciju ambasadorke Zorice Tomić iznajmljen po veoma visokoj ceni, iako se takav prostor u Parizu može pronaći po znatno nižoj ceni.

Ministarstvo spoljnih poslova je u pismenom odgovoru za B92 navelo da je u pitanju "službena rezidencija, koja je u celosti opremljena i ne zahteva dodatno opremanje, a koristi se u svrhe redovnih diplomatskih aktivnosti koje podrazumevaju organizaciju prijema, različitih skupova, večera i slično".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.