Jelka ispred Notr Dama - poklon ruske vlade

Izvor: B92, 27.Nov.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelka ispred Notr Dama - poklon ruske vlade

Katedrala Notr Dam u Parizu dobila je božićnu jelku zahvaljujući neočekivanom patronu - ruskoj vladi.

Kada je glavni sveštenik Notr Dama prošlog meseca rekao ambasadorima da su katedrali neophodna finansijska sredstva za veliko drvo, Rusija se prva ponudila da pomogne.

Ambasador Aleksandar Orlov rekao je AP-u da su pomislili da bi drvo bilo "lep poklon", ali nije želeo da kaže koliko je koštalo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je insistirao da božićno drvo nema nikakve veze sa politikom niti sa problematičnim pokušajem prodaje francuskog ratnog broda Rusiji. Zvaničnici Notr Dama obećali su da će iduće godine tražiti božićnu jelku od Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija poklonila božićnu jelku katedrali Notr Dam u Parizu

Izvor: Blic, 27.Nov.2014

Katedrala Notr Dam u Parizu dobila je besplatnu božićnu jelku zahvaljujući neočekivanom patronu - ruskoj vladi, u čije ime je ruski ambasador u Francuskoj rekao da se radi o "poruci mira" usred tenzija nastalih između Rusije i Zapada oko Ukrajine...Kada je glavni sveštenik Notr Dama prošlog meseca...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.