Javno telo nadgleda plan obnove katedrale Notr Dam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javno telo nadgleda plan obnove katedrale Notr Dam

Poverenički odbor novog javnog tela koje nadgleda izgradnju pariske katedrale Notr Dam sastaje se danas prvi put.

Zvaničnici razgovaraju o planu za rekonstrukciju zgrade, dva dana nakon što je telo legalno oformljeno, preneo je AP. Predsednik Emanuel Makron imenovao je Žan-Luja Gorželina, 71-godišnjeg bivšeg načelnika vojske koji je poznat kao "general" među svojim osobljem da rukovodi telom.

Ubrzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon požara 15. aprila, Makron je dao ambiciozno obećanje da će Notr Dam biti obnovljena do 2024. godine. Kratak vremenski rok izazvao je veliku neveru među arhitektima, stručnjacima za obnovu i drugima.

Prvih dana nakon požara za obnovu katedrale prikupljeno je gotovo milijardu dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.