Javni podrum vina u Parizu

Izvor: Politika, 19.Apr.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Javni podrum vina u Parizu

PARIZ – Javna francuska neprofitna zalagaonica Kredi Minisipal odlučila je da u delokrug svojih aktivnosti uključi i uslugu čuvanja vrednih primeraka alkoholnih pića.

Javni podrum vina pod nazivom „Podrum moje tetke” smešten je u centru Pariza na Marsovim poljima i otvoren je za sve ljubitelje vina koji nemaju prostora da ga čuvaju.

Svaki građanin ima prava da u njega smesti do 300 boca od najmanje 75 centilitara nekog alkoholnog pića.

Prosečna >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mesečna „kirija” za 24 boce je 5,76 evra, a rok trajanja obnovljivog ugovora je godinu dana, prenosi AFP.

Mesečno se maksimalno može iz javnog podruma podići 12 boca, u cenu skladištenja uračunata je usluga isporuke na kućnu adresu.

Svaka boca koja se smesti u ovaj podrum biva zapečaćena i obeležena brojevima.

Ova usluga pariske zalagaonice osnovane još u 17. veku uvedena je pre nekoliko meseci od kada je 140 klijenata na čuvanje dalo oko 2.500 boca skupocenog alkohola. 

(Tanjug)

objavljeno: 19.04.2015.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.