Izrael, Estonija i Slovenija primljene u OECD

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael, Estonija i Slovenija primljene u OECD

Pristupanje Izraela, Estonije i Slovenije Organizaciji za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) danas je ozvanično u Parizu, saznaje se iz diplomatskih izvora.

"Pristupanje tri zemlje danas je zvanično potvrdjeno na Savetu ambasadora OECD", koji okuplja predstravnike 31 zemlje članice, navodi se iz istih izvora.

Kako se dodaje, ceremonija priključenja održaće se 27. maja u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Parizu, u prisustvu francuskaog premijera Fransoa Fijona (Francois Fillon) i predstavnika Slovenije, Estonije i Izraela.

Portparol OECD-a nije želeo da potvdi informaciju, ali je rekao da će se u sedištu organizacije u Parizu danas posle podne održati konferencija za novinare.

Više propalestinskih organizacija protivi se mogućem pristupanju Izraela OECD-u, tvrdeći da je politika te zemlje prema Palestincima u suprotnosti sa načelima te medjunarodne organizacije, osnovane 1961. godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenija pozvana da uđe u OECD

Izvor: B92, 10.Maj.2010

Ljubljana -- Slovenija je danas dobila zvaničan poziv da se pridruži Organizaciji za saradnju i razvoj, OECD... Ovom prilikom je generalni sekretar OECD Angel Guria rekao da će Slovenija, uz Estoniju, Izrael i Čile, "doprineti većoj pluralnosti i otvorenosti OECD, koji igra sve veću ulogu u svetskoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.