Izložba Vladimira Veličkovića u Nišu

Izvor: RTS, 05.Sep.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Vladimira Veličkovića u Nišu

Jedan od najeminentnijih srpskih slikara Vladimir Veličković, prvi put je izložio svoja dela u Nišu. Ovaj umetnik, koji decenijama živi u Parizu, član je srpske i makedonske Akademije nauka i umetnosti, i prvi Srbin, član francuske Akademije lepih umetnosti.

Izložba "Gavrani" slikara Vladimira Veličkovića sa 24 eksponata, koja je u Francuskoj izazvala emotivne reakcije posetilaca, otvorena je u niškoj Galeriji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savremene likovne umetnosti.

On za sobom ima više od 300 samostalnih izložbi u gradovima širom sveta,  i više od 30 nagrada, među kojima i francuski orden viteza legije časti.

Za Veličkovića su karakteristični veliki formati.

"Ja ne slikam ni za izložbu, ne slikam ni za publiku, slikam isključivo za sebe onako kako mi se hoće i kako mogu. Srećom sve što mi se dešavalo u životu bilo je pod namerom da radim kako mi se radi. Ti moji formati to nije od juče, to je od prvih mojih aktivnosti", kaže Vladimir Veličković.

Ovaj  umetnik, koji decenijama živi u Parizu, član je srpske i makedonske Akademije nauka i umetnosti, i prvi Srbin, član francuske Akademije lepih umetnosti.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236-588

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gužva na otvaranju Veličkovićeve izložbe

Izvor: Blic, 05.Sep.2013

Oko hiljadu Nišlija prisustvovalo je večeras otvaranju izložbe najeminentnijeg srpskog slikara Vladimira Veličkovića u Galeriji “ Srbija” u Nišu...Ovo je prva izložba u Nišu čuvenog slikara I akademika koji decenijama živi u Parizu. Izložbu je otvorio akademik Gojko Subotić. Nišlije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.