Izbor programa za KC Srbije u Parizu u 2015.

Izvor: SEEcult.org, 27.Okt.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor programa za KC Srbije u Parizu u 2015.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, u saradnji sa Ministarstvom spolјnih poslova, objavilo je Konkurs za selekciju programa/projekata u oblasti kulture i umetnosti čija je realizacija planirana u Kulturnom centru Srbije u Parizu u 2015. godini.

Programi/projekti sa kojima se aplicira pre svega treba da doprinesu upoznavanju kulture i približavanju dostignuća umetničke scene Srbije publici u inostranstvu.

Predlozi mogu biti iz sledećih oblasti: likovni programi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << i multimedija, muzički programi, književna predstavljanja, audio-vizuelni projekti i projekcije, tematski paneli, tribine i okrugli stolovi, manji scenski nastupi ipromotivne aktivnosti (kulturni turizam i sl.).

Cilј tog konkursa je da se kroz nacionalnu podršku programima/projektima koji će biti selektovani kao reprezentativni u svojoj oblasti podstakne razvoj međunarodne saradnje, kao i da se obezbedi promocija savremenog stvaralaštva, kulturnih industrija i kulturnog nasleđa.

Istovremeno, kako je navedeno, ova promocija i podrška predstavljaju podsticaj za jačanje kapaciteta aktera u oblasti kulture i umetnosti na teritoriji Srbije, kao i sistemsku podršku razvoju međunarodne saradnje.

Konkurs je otvoren do 25. novembra 2014. godine, a tekst se nalazi na sajtu Ministarstva kulture, kao i u rubrici “Konkursi” portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Izbor programa za KC Srbije u Parizu u 2015.

Izvor: B92, 28.Okt.2014, 10:44

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, u saradnji sa Ministarstvom spolјnih poslova, objavilo je Konkurs za selekciju programa/projekata u oblasti kulture i umetnosti čija je realizacija planirana u Kulturnom centru Srbije u Parizu u 2015. godini...Programi/projekti sa kojima se aplicira pre svega...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.