Iz Pariza u Pulu sa plavim pasošem

Izvor: RTS, 20.Avg.2013, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Pariza u Pulu sa plavim pasošem

Državljanka Srbije provela dva dana na aerodromu u Puli jer je imala nevažeći pasoš Zajednice Srbije i Crne Gore. Njoj su u Parizu 2010. godine izdali taj pasoš, iako Zajednica tada više nije postojala.

Dva dana na aredromu Pula boravila je šezdesettrogodišnja državljanka Srbije, s prebivalištem u Parizu, kojoj su hrvatske vlasti zabranile ulazak u zemlju jer je na aerodrom stigla sa pasošom nepostojeće države Zajednice Srbija i Crne Gora.

Granična >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontrola utvrdila je da žena nema valjan pasoš i u skladu sa Zakonom o strancima zabranila su joj ulazak u Hrvatsku, saopštila je je istarska policija.

Budući da Zajednica Srbije i Crne Gore ne postoji već sedam godina, gospođa nije smela da napusti prostor aerodroma.

Sporni pasoš izdat je 2010. godine u ambasadi u Parizu, četiri godine nakon raspada zajednice Srbije i Crne Gore, a trebalo je da važi do 2020. godine, piše riječki Novi list.

Državljanka Srbije sa spornim pasošem, čije je zdravstveno stanje loše, ipak je puštena da uđe u Hrvatsku i to iz 'humanih razloga', dodaje list.

Takođe navodi da ta žena ima rodbinu u Hrvatskoj i da je dobila dozvolu za privremen boravak kod njih.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Državljanka SCG: U Hrvatsku iz Pariza doputovala s pasošem nepostojeće države

Izvor: NaDlanu.com, 20.Avg.2013

Hrvatske vlasti ženu nisu pustile u zemlju budući da je imala nevažeću putovnicu državne zajednice Srbije i Crne Gore..Državljanka Srbije koja živi u Francuskoj gotovo dva dana boravila je u međunarodnom prostoru Aerodroma Pula jer je hrvatske vlasti nisu pustile u zemlju budući da je imala...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.