Iz Pariza s ljubavlju #leweb

Blog: Eniac, 17.Nov.2010, 04:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Pariza s ljubavlju #leweb

Kako obično kasnim sa tekstovima, verovatno ste već imali prilike da saznate kod Dragana ko je četvorka koja će predstavljati našu zemlju na verovatno najznačajnijoj evropskoj konferenciji posvećenoj Internet poslovanju - LeWeb. O da, mirođija Eniac će i tu naći svoje mesto i krenuti početkom decembar put Pariza, da vas izveštava o tamošnjim dogodovštinama :)

LeWeb je najveća i verovatno najozbiljnija konferencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blogovi << kojoj ću imati prilike da prisustvujem u svom dosadašnjem konferencijskom iskustvu, i moram priznati da se svakim danom osećam sve nestrpljivije. Za geeka poput mene odlazak na ovu konferenciju je kao šetanje Beverli Hilsom za sve one koji prate svet filma, sve face svetskog weba na jednom mestu i tu negde među njima smrdim i ja. Zagarantovana i neophodna nova doza samopouzdanja u pohodu na svet.
Ovogodišnji program LeWeba je nešto manje fokusiran na jednu temu za razliku od prošle godine (bila je posvećena location based servisima), pričaće se o ekspanziji mobilnih platformi, social gaming industriji, investicijama u online biznis... a sve to uz apsolutne A-listere svetskog weba poput Kevina Rouza, Gerija Vejnerčaka, Brajana Solisa, Majkla Aringtona i sličnih. Biće pakleno!
Pored nas iz Srbije, među ekipom blogera prepoznaćete i društvo iz komšiluka: iz Hrvatske ide Ivan Brezak Brkan, BiH će i ove godine predstavljati Malik sa Lab.ba a Makedonija će imati priliku da sluša o LeWebu od nikog drugog do Darka sa Komunikacii.net. Šteta je što nema više ljudi sa ovih prostora, ali 2k eur nije tako mala cifra za prosečnog domaćeg web preduzetnika iako (kao što je Dragan lepo primetio) sam networking najmanje vredi toliko. Nesumnjivo je da, kako se bude razvijalo tržište, i ta stepenica će biti sve lakša za premošćavanje.
Trudiću se da ispoštujem Vaše glasove i na što zanimljiviji način predstavim ovu konferenciju, a ako uspem i napravim neki intervju sa poznatom facom. Ako imate neke ideje, stojim na raspolaganju, bacite komentar, twit ili mail. Zagrevanje kreće, čitamo se u decembru, a do tad pogledajte i zvaničnu najavu LeWeb 2010 konferencije.

Nastavak na Eniac...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Eniac. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Eniac. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.