Islande, što si to sebi uradio? (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islande, što si to sebi uradio? (VIDEO)

Selekcija severne evropske države u triler završnici dala gol za pobedu nad Austrijom i tako izabrala Englesku za rivala u osmini finala prvenstva Evrope

Fudbaleri Islanda napravili su istorijski uspeh! Pobedom nad Austrijom od 2:1 na pariskom Sen Deniju u poslednjem kolu F grupe prvenstva Evrope plasirali su se u osminu finala i to kao debitanti.

Austrijanci, fudbalski ljubimci hipstera, kako su ih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mediji nazvali uoči EP, potpuno su razočarali na ovom turniru. Njihove odlične igre u kvalifikacijama pokazale su se kao neka vrsta optičke varke. Jer, po onome kako su igrali, nisu ni zaslužili mesto u nokaut fazi.

Ovaj rezultat na stadionu Sen Deni znači da će Island u osmini finala igrati protiv Engleske, prvoplasirane ekipe u D grupi.

Večeras su na momente Austrijanci još i delovali kao ozbiljna ekipa, ali David Alaba nije mogao sam da igra protiv čvrstih, kao od brega odvaljenih Islanđana. A rival je tačno znao šta hoće večeras i kako da dođe do toga.

Austrijancima je pobeda bila takođe preko potrebna za prolaz dalje, a na kraju je Island slavio golom Traustasona u kontranapadu u četvrtom minutu nadoknade. Baš taj pogodak ih je i poslao na drugo mesto u grupi zakazao im duel sa Engleskom.

Sjajno je utakmica počela za hrabre Islanđane koji su još jednom dokazali se nisu slučajno zalutali na šampionat Starog kontinenta. Igrao se 18. minuta, kada je Jon Dadi Bodvarson naizgled bezopasnu akciju iz auta krunisao pogotokom.

Nisu Austrijanci baš potonuli posle tog gola, ali malo toga im je polazilo za rukom, uostalom, kao i u prethodne dve utakmice na turniru.

Kakvu-takvu nadu Austrijancima dao je pogodak Aleksandra Šefa u 60. minutu. To je, međutim, bilo sve od hipsterske selekcije.

A šta tek reći za Aleksandra Dragovića, koji je ispao pravi čovek-maler na ovom šampionatu. U prvom kolu je isključen protiv Mađarske, a danas je u 37. minutu pogodio stativu iz penala.

Najstroža kazna je, ruku na srce, opravdano dosuđena posle prilično neinteligentnog poteza Skulasona koji je povlačio Davida Alabu.



(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.