Islamska država sprema oružja za masovno uništenje?

Izvor: RTS, 06.Dec.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država sprema oružja za masovno uništenje?

Islamska država je regrutovala eksperte za hemiju, fiziku i informatiku kako bi pripremila rat oružjem za masovno uništenje protiv Zapada, pokazuje šokantan izveštaj Evropskog parlamenta koji je preneo britanski "Dejli mejl".
Prema dokumentu, Islamska država je već prošvercovala materijal za takvo oružje u Evropu, navodi list.

Evropski parlament je ovaj dokument sastavio nakon napada u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Parizu od 13. novembra.
Dokument takođe navodi da teroristička organizacija verovatno planira da upotrebi u budućim napadima oružje za masovno uništenje koje je zabranjeno međunarodnim konvencijama.
Stručnjaci strahuju da će IS iskoristiti neuspeh vlada EU da razmene informacije o potencijalnim teroristima.
Britanske policijiske snage su već izvele vežbe o tome kako da odgovore na razne vrste terorističkih napada, prenosi "Dejli mejl".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IS sprema oružja za masovno uništenje

Izvor: Studio B, 06.Dec.2015

Islamska država je regrutovala eksperte za hemiju, fiziku i informatiku kako bi pripremila rat oružjem za masovno uništenje protiv Zapada, pokazuje šokantan izveštaj Evropskog parlamenta koji je preneo britanski Dejli mejl...Prema ovom dokumentu, IS je već prošvercovala materijal za takvo oružje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.