Islamska država objavila video sa pretnjama Francuskoj

Izvor: RTS, 15.Nov.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država objavila video sa pretnjama Francuskoj

Za jučerašnje napade u Parizu, u kojima je poginulo najmanje 128 a ranjeno blizu 200 ljudi, do sada niko nije preuzeo odgovornost. "Rojters" javlja da je Islamska država objavila nedatiran video sa pretnjama napadima na Francuskoj ukoliko ta zemlja nastavi da bombarduje njene pripadnike.
Medijsko krilo Islamske države, Medija centar El Hajat, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uputilo je pretnju Francuskoj preko ekstremiste koji je pozvao muslimane u toj državi da izvode napade.
"Sve dok nastavljate da bombardujete, nećete mirno živeti. Bojaćete se da idete i do pijace", rekao je jedan ekstremista na arapskom, okružen drugim pripadnicima ID, navodi britanska agencija.
Ruski Tas je preneo saopštenje međunarodne organizacije SITE, koja prati aktivnosti islamista na internetu, da nijedna teroristička grupa nije do sada preuzela odgovornost za napade.
"Nalozi koje koriste ekstremisti na društvenim mrežama prepuni su pozitivnih komentara o terorističkim aktivma u Parizu od 13. novembra. Spekuliše se koja grupa stoji iza njih. Mnogi korisnici pretpostavljaju da je to ID", navodi se u saopštenju te organizacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.