Infrastruktura za Ol u Parizu biće u okviru budžeta i na vreme

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 08:42

Infrastruktura za Ol u Parizu biće u okviru budžeta i na vreme

Pripreme u Parizu za predstojeće letnje Olimpijske i Paraolimpijske igre 2024. godine, uz manje trzavice, teku prema planu, i u okviru planiranog budžeta,

To je saopštio Nikolas Feran, predsednik javnog preduzeća zaduženog za infrastrukturu "SOLIDEO".

Ta kompanija isporučiće na vreme Atletsko selo, 1. marta, rekao je Feran na panelu francuskih senatora, prenosi Rojters.

"Oko 500 kreveta koji su se očekivali za Olimpijsko selo biće isporučeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo tokom aprila (sa malim zakašnjenjenjem)", rekao je Feran, ističući napore koji su uloženi kako bi se Grand Palais, u kome će se održati takmičenja u mačevanju i tekvondu, otvorio na vreme za predstojeće letnje Olimpijske igre u Parizu.

"Ukupno, tri teme od 70 stvaraju manje probleme, ali ne utiču na sveukupni projekat", rekao je Feran, dodajući da će zgrada Akvatik centra u kojoj će biti održana takmičenja u skokovima u vodu i sinhronom plivanju biti završena mesec dana pre roka, u martu.

Dodatno, radovi na pripremama za predstojeće Olipmijske igre u vrednosti od 1,412 milijardi evra, prema rečima Ferana, nisu mnogo odstupili od procenjenog budžeta, od 1,378 milijardi.

Olimpijske igre će održaće se od 26. jula do 11. avgista, dok će se Paraolimpijske igre održati od 28. avgusta do 8. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.