Indija gradi najveću elektranu

Izvor: Capital.ba, 20.Mar.2024, 12:46

Indija gradi najveću elektranu

NJU DELHI – U Indiji se gradi najveća elektrana za proizvodnju struje u svijetu. Po površini pet puta je veća od Pariza, a vidljiva je i iz svemira. Proizvodiće struje dovoljno za napajanje jedne Švajcarske. FOTO: Pixabay Džinovska elektrana na sunce i vjetar neplodnu slanu pustinju na ivici zapadne Indije pretvoriće u jedan od najvažnijih izvora čiste energije na cijeloj planeti. „Toliko je ogroman projekat da više i ne računamo,” kaže Sagan Adani, čovjek zadužen za izgradnju ove mega elektrane, u intervju za američki Si-En-En. Sagar Adani je izvršni direktor „Adani grin enerdži limited”. On je nećak Gautama Adanija, drugog najbogatijeg čoveka u Aziji, čije bogatstvo od 100 milijardi dolara potiče od „Adani...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

U Indiji se gradi se najveća elektrana na svetu, biće pet puta veća od Pariza

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2024

Park obnovljive energije Khavda grupe Adani se gradi u indijskoj državi Gudžarat. Biće pet puta veći od Pariza, vidljiv iz svemira i najveće setsko energetsko postrojenje. Proizvodiće dovoljno struje za napajanje Švajcarske.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.