IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA: Novak počeo 395. nedelju vladavine, slede odlučujuće bitke

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 08:42

IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA: Novak počeo 395. nedelju vladavine, slede odlučujuće bitke

Borba za prvo mesto u Parizu i Torinu.

Novak Đoković započeo je 395. nedelju kao najbolji teniser na ATP listi koja je danas objavljena. Srpski šampion nalazi se i dalje na prvom mestu sa 11.045 bodova, Karlos Alkaraz je drugi sa 8.805, a zatim slede Danil Medvedev na trećem i Janik Siner na četvrtom mestu. Rus Andrej Rubljov vratio se na petu poziciju.

Da li će Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadržati prvo mesto do kraja godine, biće poznato posle Mastersa u Parizu koji počinje 28. oktobra i završnog turnira najboljih osam tenisera u Torinu.

Do kraja sezone Nole brani 2100 bodova, pošto je prošle takmičarske godine poražen u finalu Mastersa u Parizu i osvojio završni turnir u Torinu. Sa druge strane Alkaraz brani svega 360 bodova osvojenih na turnirima u Bazelu i Parizu, dok na završnom Mastersu nije ni nastupao.

#Ranking | Clasificación mundial @atptour TOP TEN al 16 de octubre...Ascensos de Rublev, Ruud y Zverev.#TenisalMáximo #Tenis #PasiónPorElTenis #Top10 #ATP pic.twitter.com/f8lt9ytRzm

— Tenis al Máximo (@Tenisalmaximo) October 16, 2023

U prevodu to znači da bi do kraja sezone Novak potencijalno mogao da osvoji 400 novih bodova ukoliko bi odbranio pehar iz Italije i otišao korak više u Francuskoj, dok je Karlosu na raspolaganju 2640 novih bodova.

Kada su u pitanju ostali srpski teniseri, Laslo Đere je skočio za jedno mesto i sada je 35. Dušan Lajović je napredovao za četiri pozicije i sada je 51, dok je Miomir Kecmanović pao za osam mesta i sada je 53. na svetu. Hamad Međedović se nalazi nadomak ulaska u 100 najboljih i trenutno je 102. na svetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.