I francuska policija negoduje, traže isplatu za prekovremeni rad

Izvor: RTS, 19.Dec.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I francuska policija negoduje, traže isplatu za prekovremeni rad

Policija u Francuskoj protestuje zbog prekovremenog rada i hiljada neplaćenih sati. Na aerodromu "Šarl de Gol" stvoreni dugi redovi putnika koji čekaju. Vlada predlaže da se policajcima koji su obezbeđivali Pariz tokom protesta isplati bonus na platu od 300 evra, što su oni odlučno odbili.
Prefektura aerodromske policije saopštila je da je rad usporen samo na terminalu 1, a da su gužve na druga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva terminala nastale zbog velikog broja putnika, preneo je AP.

Odlaganja su nastala jer je policijski sindikat "Alijans" pozvao policajce širom Francuske da rešavaju samo hitne slučajeve zbog pregovora s Ministartsvom unutrašnjih poslova o nadoknadi za rad tokom više sedmica protesta "žutih prsluka".
Napad izveden u blizini božićnog bazara u Strazburu prošle sedmice doveo je do povećanog prisustva policije širom Francuske.
Francuska vlada predložila je sinoć da se policajcima koji su obezbeđivali Pariz tokom protesta da bonus na platu od 300 evra. 
Agencija AP navodi da nije jasno da li će ovi bonusi "ugasiti" bes među policijskim jedinicama. 
Razgovori između policijskih sindikata i zvaničnika francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova prekinuti su juče nakon tri sata i trebalo bi da se nastave danas. 
"Nismo na prodaju i ne možete nas kupiti. Kriza sigurno neće biti rešena ovim bonusom", rekao je jedan od predstavnika sindikata. 
Bonus bi trebalo da bude isplaćen za 111.000 policajaca i koštaće 33 miliona evra, a o tome će se u skupštini raspravljati na sednici o budžetu za 2019. godinu, navodi AP.
Policijski sindikati umesto bonusa traže isplatu nekoliko hiljada sati prekovremenog rada, koji su se nakupili za poslednjih nekoliko godina.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Redovi na francuskim aerodromima zbog usporenog rada policije iz protesta

Izvor: Beta, 19.Dec.2018

Francuska policija je iz protesta zbog prevelikog rada i više hiljada neplaćenih prekovremenih sati usporila pasošku kontrolu na glavnim pariskim aerodromima Šarl de Gol i Orli što je stvorilo duge redove putnika.Dugi redovi formirali su se danas na pariskim aerodromima Šarl de Gol i Orli zbog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.