I Amerikanci i Rusi misle da je bomba srušila avion

Izvor: B92, 19.Maj.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Amerikanci i Rusi misle da je bomba srušila avion

Vašington -- Američke vlasti veruju da je avion na letu MS804 od Pariza do Kaira oboren bombom i to je "inicijalna teorija" na osnovu koje se rukovode, prenosi CNN.

Kako se navodi, dvoje zvaničnika SAD je potvrdilo za CNN da je to teorija u koju veruju vlasti, ali da se "i ona može promeniti" i da zasad nema konkretnih dokaza.

Uzrok pada putničkog aviona sa 66 ljudi zasad je nepoznat, ali su zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grčke, Egipta i Francuske saopštili da ne isključuju mogućnost da je u pitanju teroristički čin.

Egipćani su bili najkonkretniji i njihov ministar saobraćaja je rekao da je verovatniji uzrok nestanka aviona terorizam, nego tehnički problemi.

Šef ruske obaveštajne službe FSB je takođe rekao da Rusija ovaj slučaj tretira kao teroristički čin.

"Pozivamo sve, uključujući i naše kolege i partnere iz Evrope, da uložimo zajedničke napore da otkrijemo ko je odgovoran za ovaj teroristički napad", rekao je Aleksander Bortnjikov.

Prema navodima francuskog lista "Figaro" i francuske vlasti u tom smeru usmeravaju istragu. Policija se fokusira na osoblje aerodroma "Šarl de Gol" u Parizu.

List se poziva na izvore iz francuske granične policije i navodi da postoje indicije da su "salafisti, ultrakonzervativni muslimani, uočeni među osobama koje su imale pristup lokacijama na kojima se vrši utovar prtljaga u letelice".

Francuski predsednik Fransoa Oland je rekao ranije da sve ukazuje na to da se avion srušio, objavljeno je i da je zabeležen njegov "nagli pad uz nagle zaokrete", ali se o uzrocima još zvanično ne govori.

Spasilačke ekipe su na terenu i pretražuju oblast Sredozemnog mora za koju se veruje da je mesto pada letelice kompanije "Idžipter", a jedan brod je primetio "žute plutajuće objekte u vodi".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I Amerikanci i Rusi misle da je bomba srušila avion

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2016

VAŠINGTON - Američke vlasti vjeruju da je avion na letu MS804 od Pariza do Kaira oboren bombom i to je "inicijalna teorija" na osnovu koje se rukovode, prenosi CNN...Kako se navodi, dvoje zvaničnika SAD je potvrdilo za CNN da je to teorija u koju vjeruju vlasti, ali da se "i ona može promijeniti"...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.