Hvala ti, Lestere, za noći poput ove!

Izvor: MozzartSport.com, 14.Mar.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvala ti, Lestere, za noći poput ove!

Na King Pauer stadionu 2:0 protiv neubedljive Sevilje

Kao što su nekada Rim, Pariz ili Barselona inspirisali umetnike da stvaraju najlepša dela, tako je King Pauer stadion - iako u njegovom imenu nema ničeg estetskog - postao mesto koje fudbalu udiše život. I možda će Lester ove sezone i ispasti iz Premijer lige, ali pazite šta vam kažemo - zanavek će to biti klub koji će prkositi logici i ostavljati >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalske fanatike da se razjapljenih čeljusti pitaju: šta bi ovo?  A bi Lester u svom najlepšem odelu. I bi novo poglavlje u čudesnoj bajci u kojoj su Lisice nadmudrile sve. Ispisao ga je Kreg Šekspir, dok su glavne role odigrali Ves Morgan, Mark Olbrajton i apsolutni junak Kasper Šmajhel. Lester Siti je u revanšu sa Seviljom u osmini finala Lige šampiona nadoknadila gol minusa iz Andaluzije i rivalu pokazao da je glavom još na nivou Lige Evrope.

Jer Sevilja ima kvalitet da zaveže noge i mnogo kvalitetnijim timovima od Lestera, ima u sebi i taj južnjački smisao za fudbalsku sambu, ali ima i taj kompleks, možda stvoren u sudarima sa Barselonom i Realom, koji joj ne dozvoljava da poveruje da je zaista među najvećima. I nije. Lester joj je to objasnio pobedom od 2:0 u još jednoj nezaboravnoj utakmici na King Pauer stadionu.

Ta psihološka barijera u mentalitetu Španaca najbolje se videla u 75. minutu, kada je Samir Nasri, onaj koji bi bar sudeći po biografiji morao da više nego bilo ko drugi bude naviknut na pobede, poput nezrelog delikventea odgovorio na barabsku provokaciju Džejija Vardija i zaradivši drugi žuti karton i definitivno označio kraj Seviljinih nadanja da će uspeti da se premijerno dokopa četvrtfinala Lige šampiona.

Ni Lester ne zna kako je tamo, ali zna kako da se potuče, kako da istrpi batine. Dobro ga je izudarala Sevilja pre tri nedelje, ali za razliku od Nasrija igrači Lestera su se sabrali i uzvratili. Nije to tim koji kvalitetom zaslužuje da bude među osam najboljih na Starom kontinentu. Ali jeste tim koji ima srce veliko za celu Evropu. Šekspir je samo umeo da ga prokrvi.

Večeras je Lester trčao kao kad se prošle sezone rvao za titulu Premijer lige, kad je grizao i kidao za svaku loptu, za svaki metar terena. Mnogi bi izdahnuli već na poluvremenu. Ne i Lester mada se u drugom poluvremenu branio kao da ga napada najjača vojska sveta.

Imao je i sreće. Na samom početku fenomenalni Kasper Šmajhel je odbranio odličan udarac Samira Nasrija, početkom drugog je prečka zaustavila Serhija Eskudera, potom je Lesterov golman zablistao još jednom kada je u 78. minutu odbranio šut Stivena N’Zonzija sa penala. Podsetimo, u prvoj utakmici je odbranio udarac Hoakina Koree sa bele tačke. Valjda i ne možeš da se prezivaš Šmajhel, a da ne znaš da braniš?

Lester sa druge strane, ništa nije poklanjao rivalu. U 27. minutu centaršut Rijada Mareza, Gabrijel Merkado je samo statirao, lopta pogodila Vesa Morgana više nego on nju - 1:0. Rezultat koji je Lisicama bio dovoljan.

Logično, mada rekosmo već da nije mnogo toga logično na Lesterovim utakmicama, juriš Andalužana ka Šmajhelovom golu u drugih 45 minuta. I hladan tuš za igrače navikle na sunce Mediterana.

Igrao se 54. minut, Marez je ponovo centrirao, Adil Rami ispucao loptu pravo na nogu Marku Olbrajtonu. Lesterova prednost bila je duplirana.

Sve ostalo je istorija. I taj kasniji N’Zonzijev penal i dve potonje šanse za Vardija da pre vremena otkoni sve dileme oko ishoda meča. Ostaće zapisano - Lester među osam najboljih u Evropi!

LESTER - SEVILJA 2:0 (1:0)

/Morgan 27, Olbrajton 54/

Lester (4-4-2): Šmajhel - Simpson, Morgan, Hut, Fuhs - Marez (od 89’ Amarti), Drinkvoter, Ndidi, Olbrajton - Okazaki (od 64’ Slimani), Vardi;

Sevilja (3-4-3): Riko - Merkado (od 46’ Marijano), Pareha, Rami - Sarabija (od 46’ Jovetić), Ibora, N’Zonzi, Eskudero - Vitolo, Nasri, Ben Jeder (od 68’ Korea).

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.