Hrvat ubijen u Parizu

Izvor: Mondo, 14.Nov.2015, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvat ubijen u Parizu

Francuski zvaničnici potvrdili su da je među 129 ubijenih u više napada u Parizu i Hrvat Milko Jozić, koji je živeo u Belgiji.

Milko Jozic et Elif Dogan deux Liégeois étaient à Paris hier soir et depuis plus de nouvelle. #bataclan RT pic.twitter.com/bIRi0dDISN

— TofⓂ️ (@iMacTof) November 14, 2015

Belgijska policija uhapsila je danas u Briselu četvoricu osumnjičenihda su povezani sa sinoćnim terorističkim napadima u Parizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << , a dvoje Belgijanaca, od kojih je jedan poreklom iz Hrvatske, su među žrtvama terorista, saopštile su belgijske vlasti.

Potrparol tužilaštva Kun Hens rekao je novinarima da je u briselskom predgrađu Molenbek, u kome pretežno žive građani marokanskog porekla, sprovedena antiteroristička akcija u kojoj je uhapšeno nekoliko ljudi.

Akcija je pokrenuta nakon što je otkriveno da je jedan od automobila iz koga su teroristi pucali na posetioce pariskog restorana imao belgijske registarske tablice, koje su povezane sa adresom u Molenbeku, kazao je on.

Iako detalji o uhapšenima još nisu zvanično objavljeni, belgijski mediji javljaju da je uhapšeno četvoro ljudi, od kojih su troje Belgijanci, dok je četvrti francuski državljani.

Navodno se radi o grupi terorista koji su učestvovali u napadu u Parizu i uspeli da pobegnu u Belgiju nakon sinoćnjeg napada.

Reč je o devojci i mladiću iz Liježa, Elif Dogan i Milku Joziću.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.