Hariri: U sredu se vraćam u Liban

Izvor: VOA, 19.Nov.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hariri: "U sredu se vraćam u Liban"

Saad al-Hariri, koji je podneo ostavku na položaj libanskog premijera ranije ovog meseca, kaže da će se u sredu vratiti u Bejrut i objasniti svoju iznenadnu ostavku najavljenu 4. novembra u Saudijskoj Arabiji. Hariri je to izjavio juče u Jelisejskoj palati u Parizu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji je ponudio pomoć Haririju da reši njegovu ulogu u toj bizarnoj libanskoj političkoj drami. Hariri je dodao da će u sredu takodje učestvovati na proslavi dana nezavisnosti Libana. U nedelju ministri inostranih poslova iz Saudijske Arabije i drugih arapskih zemalja održavali su sastanak u Kairu u cilju diskusija o konfrotnaciji sa Iranom, ali libanski ministar inostranih poslova Džibran Basil nije doputovao na taj samit. Rijad je sazvao sastanak Arapske lige pošto je odbrana Saudijske Arabije 4. novembra presrela raketu ispaljenu iz Jemena. Rijad je optužio jemenske pobunjenike, koje podržava Iran, za lansiranje te rakete.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Hariri sutra u poseti Egiptu, do srede se vraća u Liban

Izvor: Blic, 19.Nov.2017

Libanski premijer Saad al Hariri, koji je 4. novembra u video snimku iz Saudijske Arabije saopštio da podnosi ostavku, najavio je da će sutra posetiti Egipat, javlja Rojters...Lider Pokreta budućnosti od subote boravi u Parizu, gde se sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i poručio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.