Haradinaj: Ako se ne urade pripreme, samit u Parizu će verovatno biti odložen

Izvor: B92, 20.Jun.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Ako se ne urade pripreme, samit u Parizu će verovatno biti odložen

Ramuš Haradinaj izjavio je da će predstojeći samit u Parizu verovatno biti odložen.

„Ako sve bude po planu, samit će biti održan. Ali ako se ne urade pripreme, samit će verovatno biti odložen“, rekao je Haradinaj, prenosi „Gazeta ekspres“.

Haradinaj je to rekao nekoliko sati nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio ranije danas da sa 99 odsto sigurnosti može da kaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastanka u Parizu neće biti jer, kako je rekao, misli da Albanci nisu spremni da razgovaraju ni o čemu važnom, te da su na poseban način želeli da pošalju poruku Nemcima i Francuzima da nisu Evropljani ti koji treba da rešavaju kosovski problem

Predsednik Vučić je, gostujući na TV Pinku, rekao da to pokazuje da Priština ne želi dijalog i da želi da svim u potpunosti upravljaju SAD i niko više.

To, prema njegovim rečima, nije realno, a Nemci i Francuzi su poruku dobro razumeli.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.