Hapšenja osumnjičenih terorista

Izvor: VOA, 20.Jan.2015, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja osumnjičenih terorista

Posle terorističkih napada u Parizu, policija širom Evrope je u visokom stanju pripravnosti.

U Monpeljeu i Bezijeru na jugu Francuske  uhapšeno je pet Čečena na osnovu sumnje da su planirali teroristički napad.

Lokalni list “Midi Libr”, prenosi da je pronađen i sakriveni ekslpoziv u blizini stadiona u Bezijeru.

Francuski premijer Manuel Vals je rekao novinarima da su nedavni >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << napadi u Parizu pokazali da je Francuska  suočena sa “teritorijalnim, društvenim i etničkim aparthejdom”.

U međuvremenuU Berlinu i okolini, nemačka  policija je izvršila racije u 13 objekata. Akcija je usledila posle prošlonedeljnog hapšenja dvojice muškaraca osumnjičenih da su regrutovali borce za Islamsku državu. 

Predstavnik policije Štefan Redlih je izjavio da su stanari pretresanih objekata, navodno povezani sa dvojicom uhapšenih. Dojče Vele je izvestio da stanari nisu tretirani kao osumnječenici, ali da su im neke stvari, poput komjutera, zaplenjene. 
Pogledaj vesti o: Teroristički napad u Parizu

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.