HITAN ODLUKA MOK: Rusija suspendovana! Nastup u Parizu neizvestan

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 17:06

HITAN ODLUKA MOK: Rusija suspendovana! Nastup u Parizu neizvestan

Ekspresna reakcija.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je suspenziju Olimpijskog komiteta Rusije (OKR) do daljnjega. Naredne godine Igre će biti održane u Parizu naredne godine, tako da je zbog ove odluke pod znakom pitanja nastup sportista ove države.

U saopštenju MOK-a kaže se da je uključivanjem Olimpijskih veća Narodne Republike Donjeck i Lugansk, kao i regija Herson i Zaporožje u OKR krši Olimpijska povelja.

IOC Executive >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Board suspends Russian Olympic Committee with immediate effect.

IOC statement: pic.twitter.com/vS7YoT1MLx

— IOC MEDIA (@iocmedia) October 12, 2023

- Ruski olimpijski komitet više nema pravo da obavlja funkcije nacionalnog olimpijskog odbora, kako je definisano Olimpijskom poveljom, i ne može da dobija nikakva sredstva od MOO. Kao što je navedeno u preporukama MOO od 28. marta 2023. koje ostaju na snazi, MOO zadržava pravo odlučivanja o učestvovanju pojedinačnih neutralnih sportista sa ruskim pasošem na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu i na Zimskim olimpijskim igrama 2026. u Milalu i Koritini - piše u saopštenju.

Rusi su odluku o uključivanju Olimpijskih veća doneli u Moskvi 5. oktobra, a MOK  je reagovao ekspresno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.