HENMAN NEMA DILEMU: Karlos i Novak favoriti u Parizu, Alkaraz ipak ispred Đokovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 21:04

HENMAN NEMA DILEMU: Karlos i Novak favoriti u Parizu, Alkaraz ipak ispred Đokovića

Britanac veruje da će Španac i Srbin odlučivati o pobedniku Rolan Garosa.

Bivši britanski teniser Tim Henman kao glavne favorite na predstojećem Rolan Garosu izdvojio je Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića. Britanac ipak nešto veće šanse za trijumf u Parizu daje mladom Špancu.

 - To bi bio neverovatan meč za gledanje. Đokovićev standard je visok i od njega očekujemo da igra briljantno svakog dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a to nije lako. U ovoj fazi karijere je fokusiran na Slemove. Siguran sam, na početku, on je jedan od favorita. Alkarasa bih stavio ispred Đokovića jer je igrao više tenisa i ostvario dobre rezultate na šljaci - rekao je Henman. - Đokoviću su sada Slemovi na prvom mestu i svoju kondiciju i nivo igre gradi za njih. Nivo njih dvojice je malo viši. Iza su Rud, Cicipas, Siner i Rubljov, koji je prvi masters osvojio u Monte Karlu. Svi su sjajni igrači na šljaci. Snažni su, ali su Alkaras i Đoković dva očigledna favorita.

Henman je posebno oduševljen kretanje Alkaraza za koje je tvrdi da je najbolje koje je video.

 - Ne može mnogo igrača da pobedi Alkarasa na šljaci. Zdrav je, servira jače, bolje. Ne pravi greške. Njegovo kretanje je najbolje koje sam video. Ima sposobnost varijacice, izlazi na mrežu, koristi drop-šotove. Njegovi forhendi i bekhendi sa zadnjeg dela terena su neverovatni.

Pogledajte kako izgleda Maria Kortizia, supruga Pietrosa Sotiroua prvotimca Ludogoreca

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.