HAPŠENJE RAMUŠA HARADINAJA: Zahtev Srbije za izručenje naredne nedelje stiže u Pariz

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAPŠENJE RAMUŠA HARADINAJA: Zahtev Srbije za izručenje naredne nedelje stiže u Pariz

Ostaje u pritvoru

Početkom naredne nedelje bi pravosudnim organima u Francuskoj trebalo da stigne zahtev Srbije za izručenje lidera Alijanske za budćnost Kosova (AZBK) i bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

S druge strane, advokat Haradinaj, Arijanit Koci rekao je da je zahtev za uslovno oslobadjanje Haradinaja podnet sudu u Francuskoj. On je na svom Fejsbuk profilu napisao da očekuje da sud narednih dana razmotri taj zahtev.

- Odbrana smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da su svi pravni argumenti na strani Haradinaja, i da će se ova nezavidna situacija koja je bila napotrebna, vrlo brzo okončati - napisao je Koci.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je juče da Srbija neće odustati od zahteva za izručenje.

Alijansa za budućnost Kosova održala je juče u Prištini protest sa koga su poručivali "Haradinaj je Kosovo". Ramuš Haradinaj uhapšen je u sredu po nalogu Srbije za hapšenje iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999, u vreme kada je bio jedan od komandanata OVK, počinio ratne zločine. Njemu je sudjeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobodjen svih optužbi.Nadležni sud u Francuskoj odlučio je u četvrtak da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtev za ekstradiciju.Haradinaj je još jednom, 2015. godine, bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana bio oslobođen.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.