Gusta magla u celoj Srbiji

Izvor: RTS, 19.Nov.2011, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gusta magla u celoj Srbiji

Zbog guste magle osam aviona "Jata" umesto u Beograd sletelo u Niš. Nekoliko letova otkazano. Magla otežava saobraćaj na celoj teritoriji Srbije, upozorava Auto-moto savez Srbije.

Usled guste magle i slabe vidljivosti osam aviona "Jata" sletelo je na niški aerodrom "Konstantin Veliki" umesto na beogradski "Nikola Tesla", a tokom dana nekoliko letova je otkazano.

Na niški aerodrom "Konstantin Veliki" sleteli su avioni iz Soluna, Pariza, Brisela, Frankfurta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Londona, Beča, Berlina i Atine, prenosi agencija Beta.

Aerodrom nije zatvoren, ali mogućnost da slete i polete imaju samo oni avioni koji su tehnički opremljeni da lete u nultoj vidljivosti, kao i oni čija je posada osposobljena za sletanje u takvim vremenskim uslovima.

Inače, magla večeras otežava saobraćaj na celoj teritoriji Srbije, upozorio je Auto-moto savez Srbije i pozvao vozače da voze sporije i drže veće rastojanje između vozila.

Najgušća magla je duž reka - Velike i Južne Morave i Drine, po kotlinama, kao i u Sremu i Banatu.

Na svim prilazima Beogradu, zrenjaninskom, pančevačkom i obrenovačkom putu, vidljivost je svega 30 metara, upozorio je AMSS i pozvao vozače da bez preke potrebe ne polaze na put.

AMSS upozorava i da su kolovozi mokri te bi na pojedinim putevima moglo biti i poledice jer je temperatura ispod nule.

Posebnu pažnju potrebnno je obratiti na nadvožnjacima i preko planinskih prevoja.
Pogledaj vesti o: Pariz,   London

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.