Grafike supružnika sa Tajlanda

Izvor: Glas javnosti, 01.Avg.2011, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafike supružnika sa Tajlanda

BEOGRAD - Izložba grafika vodećih tajvanskih umetnika i uglednih pedagoga, bračnog para Ćung Jou-Hui-a i Lin Sueh-Ćing otvara se večeras u beogradskom Grafičkom kolektivu.

Direktor tajvanskog Udruženja grafičara, Pariske umetničke fondacije i tajvanske Akademije lepih umetnosti, dobitnik brojnih priznanja i nagrada za grafiku Ćung Jou-Hui, zajedno sa suprugom Lin Sueh-Ćing već 30 godina aktivno radi na promovisanju modernog grafičkog izraza na Tajvanu, istakla je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << najavi izložbe umetnički direktor i kustos Grafičkog kolektiva Ljiljana Ćinkul.

Prema njenim rečima, u svojim grafikama ovaj umetnički par sažima različita iskustva stečena tokom studijskog boravka u Japanu, brojnih putovanja, kao i univerzalne vrednosti duhovnosti Dalekog istoka.

Ćung Jou-Hui ponavljanjem oblika iz prirode (trave, lišća, cvetova) pokušava da rekonstruiše vizuelni zapis iskonskog odnosa čovek-priroda, dok u radovima Lin Sueh-Ćing dominiraju motivi leptira, duge ili mesečeve mene kao označitelji metamorfoze i cikličnosti, ocenila je Ćinkul.

Ćung Jou Hui (65) je imao 28 samostalnih izložbi u Tajvanu, Japanu i SAD. Profesor je grafike na tajvanskom Nacionalnom univerzitetu umetnosti i vanredni profesor na odseku likovnih umetnosti tajvanskog Univerziteta.

Lin Sueh Ćing (59) imala je 16 samostalnih izložbi u Tajvanu, Japanu i SAD. Dobitnica je brojnih priznanja i nagrada za grafiku, profesor je na Pedagoškom univerzitetu grada Tajpej i vanredni profesor na Višoj školi grafike pri tajvanskom Nacionalnom univerzitetu umetnosti.

Izložba radova tajvanskih umetnika u Grafičkom kolektivu biće postavljena do 13.avgusta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.