Gradonačelnica Pariza preti tužbom navijačima PSŽ-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 17:58

Gradonačelnica Pariza preti tužbom navijačima PSŽ-a

Sve zobg događaja na meču sa Lilom.

Gradska skupština Pariza saopštila je da će preduzeti pravne mere protiv dela navijača fudbalskog kluba Pari Sen Žermen, nakon što su gradonačelnici An Idalgo uputili seksističke i homofobne uvrede tokom prvenstvene utakmice.

Navijači Pari Sen Žermena su istakli brojne transparente sa uvredljivim porukama upućenim gradonačelnici, tokom meča protiv Lila (3:1) u subotu na Parku prinčeva.

Navijači su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nezadovoljni pošto se Idalgo protivi da Pari Sen Žermen kupi stadion Park prinčeva.

Gradonačelnica će podneti tužbu u svoje ime zbog javnih uvreda, a cela stvar biće prosleđena Disciplinskom komitetu francuske lige, dodaje se u saopštenju Gradske skupštine Pariza.

"Idalgo ubija Pariz i njegovu magiju",bilo je na transparentu, a uz to navijači su pozvali gradonačelnicu da podnese ostavku i uputili su joj seksističke i homofobne uvrede.

Klub, koji je u vlasništvu katarskog konzorcijuma, želeo je da kupi stadion, ali posle osam godina razgovora moraće da potraži novi.

Pari Sen Žeremen je uložio više od 85 miliona evra u troškove održavanja stadiona. Klub je naveo da će uložiti dodatnih 500 miliona evra u renoviranje kako bi se takmičio sa drugim evropskim klubovima na najvišem nivou.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.