Godinu dana od napada na Šarli ebdo

Izvor: Press, 05.Jan.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinu dana od napada na "Šarli ebdo"

Francuski predsednik Fransoa Oland, otkrio je danas spomen-ploču na prostorijama gde se nalazila redacija satiričnog lista "Šarli ebdo" čime je počelo obeležavanje godišnjice od terorističkog napada na redakciju tog lista.
         Oland, u pratnji gradonačelnice Pariza An Idalgo, takođe položio i venac ispod spomen-ploče na kojoj su upisana imena 11 žrtava terorističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << napada.
Spomen-ploče postavljene su i na mestu gde su ekstremisti ubili jednog policajca i u košer restoranu gde je ubijeno četvoro Jevreja.
Ukupno 17 ljudi poginulo je u napadu pre godinu dana.
Satirični nedeljnik obeležava godišnjicu napada na sedište časopisa naslovnom stranicom na kojoj je prikazan čovek sa bradom koji predstavlja Boga i kalašnjikovim preko ramena uz natpis: "Godinu dana kasnije: Ubica je još tu".
Milion primeraka specijalnog izdanja našlo se danas na kioscima, a desetine hiljada će biti distribuirano u SAD.

 







Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.