Glumica optužila poznatog reditelja za silovanje

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 10:12

Glumica optužila poznatog reditelja za silovanje

Francuska glumica Džidit Godreš optužila je filmskog reditelja Benoa Žakoa da ju je silovao kada je imala 14 godina 1986. godine i kasnije tokom 1990-ih.

Francusko tužilaštvo otvorilo je preliminarnu istragu povodom prijave koja je, prema rečima advokata Godrešove, podneta u utorak Brigadi za zaštitu maloletnika u Parizu, prenosi BBC.

Žako je, međutim, u intervjuu za "Mond" izjavio da u potpunosti odbacvuje "njene tvrdnje i optužbe". Godreš se nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvrnula na svoju vezu sa Žakoom, ali ga nije spominjala po imenu, u autobiografskoj televizijskoj emisiji pod nazivom "Ikona francuske kinematografije".

Francuska glumica je ipak kasnije, promenila mišljenje, nakon što je pogledala dokumentarac iz 2011. godine u kojem je reditelj govorio o svom odnosu sa adolescentkinjom. Ikona francuske kinematografije igrala je u brojnim filmovima, uključujući Noćenje (2015), Španski stan (2002) i Čovek sa gvozdenom maskom (1998).

Žako režira filmove od sredine 1970-ih, dok je sa dramom "Zbogom, moja kraljice" iz 2012. godine otvorio 62. Berlinski međunarodni filmski festival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džudit Godreš optužila reditelja za silovanje: „Imala sam samo 14 godina“

Izvor: Danas, 08.Feb.2024

Francuska glumica Džudit Godreš optužila je reditelja Benoa Žakoa da ju je silovao kada je imala samo 14 godina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.