Gde je nestao vezni red? Šta je hteo Enrike sa Andreom Gomešom? Šest razloga Barsinog stradanja

Izvor: MozzartSport.com, 15.Feb.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde je nestao vezni red? Šta je hteo Enrike sa Andreom Gomešom? Šest razloga Barsinog stradanja

Izvesno je samo da ćemo najkasnije na leto gledati novo lice na klupi Blaugrane

Drvljem i kamenjem po Luisu Enrikeu! Katalonska javnost ogorčena je posle bolnog poraza u prvom četvrtfinalnom meču sa Pari Sen Žermenom, pa se lokalni Mundo Deportivo danas iz više uglova bavi uzrocima stradanja na Parku prinčeva.

Prenosimo vam samo neke od utiska katalonske javnosti.

BEZ PRESINGA

Jedna od karakteristika Barselone >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Luisa Enrikea bio je pritisak na poslednju liniju rivala. U Parizu su, međutim, Sveci iznosili loptu kako su hteli, pa je i Marko Verati posle meča jasno ukazao na problem: “Mogao sam da trčim 50 metara, a oko mene nikog. Pitao sam se kako je to moguće“. Sa druge strane, Serhio Buskets nije imao dve sekunde mira bar da udahne vazduh.

GDE JE NESTAO VEZNI RED?

Vezuje se na prethodno pitanje, pošto Barsin vezni red nije ni ličio na onaj nekada nepogrešivi sa Ćavijem i Andresom Inijestom. PSŽ je baš u sredini i dobio utakmicu, pošto su Marko Verati, Adrijan Rabio i Blez Matuidi pojeli Inijestu, Busktesa i Andrea Gomeša. Pomagali su jedan drugom, sužavali prostor protivniku... Gosti su po pravilu kasnili. Otud poražavajuća statistika. PSŽ-ov vezni red je osvojio 28 lopti, Barsin samo 12. Koliko Rabio sam.

KRILA I BEKOVI

Ako izuzmemo golmane, a i tu je Mark-Andre Ter-Štegen imao bolju statistiku od Kevina Trapa samo zato što je imao mnogo više posla, Barsa je naspram PSŽ-a izgledala kao niželigaš. Nejmar je, doduše, u par navrata makar naterao Tomasa Menijea da se preznoji, ali su zato Anhel Di Marija i Julijan Draksler uništili Serđija Roberta i Đordija Albu, Edinson Kavani je, iako nije igrao svoj najbolji meč, sve vreme rastezao štoperski tandem Barse. O vezi... Da se ne ponavljamo.

ČAROBNJACI, ŠTA BI?

Navikla nas je Blaugrane na magiju u kreaciji, na lucidne pasove, majstorske driblinge, gomilu šansu... Na Parku prinčeva - apsolutno ništa od toga. Jedna šansa za Andrea Gomesa, da je pogodio bilo bi 1:1, još jedna kasnije za Umtitija. I to je sve. PSŽ je sa druge strane imao čak 16 šuteva i mogao da postigne bar još dva gola. Opet je Mundo potražio malu pomoć statistike, pa smo recimo saznali da Luis Suarez niti jednom nije šutnuo na gol, niti je ukrao makar jednu loptu. Pet puta je krenuo u dribling, samo jednom prošao. Mesi, Suarez i Nejmar zajedno - nijedan šut u okvir gola.

ANDRE GOMEŠ

Pojedinačno, najveći krivac za debakl, smatraju Katalonci. Jer dok su se Barsini napadači uvek borili sa dvojicom, Parižani su po krilima protiv sebe imali samo Serđija i Albu. Mada je to umnogome i krivica Luisa Enrikea ili čak prosto Barsino opredeljenje, pošto se od Mesija ni ne očekuje da previše pomaže u odbrani. Andre Gomes je trebalo da pomaže Serđiju Robertu protiv Drakslera, nije uspeo. U Mundu smatraju da bi Ivan Rakitić bio mnogo mudriji izbor od Portugalca. Po desnom krilu najviše je curelo. Kapa dole za Drakslera.

ENRIKEOVA REAKCIJA

Čini se da se na Nou Kampu već sprema teren za smenu šefa struke. Emeri ne samo da je bolje postavio taktiku za početak meča, nego je Enrike vukao pogrešne poteze i tokom meča. Promenio je taktiku na 4-2-3-1 kada je u 58. minutu izveo Gomeša i uveo Rafinju, ali nije donelo rezultata. PSŽ je i dalje bio bolji. Kritičari kažu da je trebalo da učvrsti vezu i suzi prostor rivalu u napadu transformacijom na sistem 4-4-2. Zamera mu se i što pri zaostatku od 0:3, pa i 0:4 nije barem pokušao da uvođenjem Paka Alkasera, koga je prošlog leta platio 30.000.000 evra, stigne do gola koji bi Barsi dao kakve-takve šanse u revanšu. Barsi je gol bio potreban.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.