GORELO POZORIŠTE U PARIZU

Izvor: Kurir, 22.Mar.2011, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GORELO POZORIŠTE U PARIZU

PARIZ - U pozorištu Elize Monmartr, u severnom delu Pariza, izbio je požar u kojem nije bilo žrtava, prenela je agencija AP.

Deset osoba je zatražilo lekarsku pomoć zbog udisanja dima. Uzrok požara nije saopšten. U gašenju požara učestvovalo je stotinak vatrogasaca. Požar je izbio u kancelarijama na drugom spratu zgrade i navodno nije zahvatio koncertnu salu, navodi radio RFI na svom sajtu.

Teatar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Elize Monmartr izgrađen je pre više od 200 godina. Njegovu unutrašnju strukturu projektovao je Gistav Ajfel, tvorac Ajfelove kule.

Elize Monmartr je poslednjih godina ugostio koncertne nastupe Dejvida Bouvija i grupa "Kaunting krous" i "Vajt strajps". Zgrada je 1988. uvrštena u listu istorijskih spomenika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.