Futuristički stan Karla Lagerfelda od 260 kvadrata na aukciji, početna cena 5,3 miliona € (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 10.Mar.2024, 17:05

Futuristički stan Karla Lagerfelda od 260 kvadrata na aukciji, početna cena 5,3 miliona € (FOTO)

Ukoliko ste ikada želeli da zavirite u privatne odaje jednog od najpoznatijih modnih kreatora, ukazala vam se idealna prilika. Naime, 26. marta na aukciji će biti ponuđen luksuzan pariski stan Karla Lagerfelda, u kojem je proveo poslednjih deset godina života.
Ovu informaciju je prenela agencija Frans pres, pozivajući se na izvore bliske notarima zaduženim za prodaju. Modni guru je preminuo u februaru 2019. godine.
Početna cena futurističkog stana od 260 kvadratnih metara, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << garderobom na više od 50 kvadratnih metara, biće 5,3 miliona evra.
Foto: ALAIN JOCARD / AFP Pravo pristupa uslovljeno depozitom od preko milion evra Karl Lagerfeld, čije su kreacije i revije za Šanel (Chanel), Fendi i njegov sopstveni brend imale dubok uticaj na svet mode, živeo je u tom stanu oko deset godina do svoje smrti, saopštila je notarska kuća Altemis (Althemis).
Stan koji se nalazi u 17. arondismanu u Parizu sa pogledom na reku Senu i čuveni muzej Luvr, potpuno je preuređen u futurističkom stilu sa betonom na podu i ogradama od mutnog stakla, prenosi N1.
Foto: ALAIN JOCARD / AFP Glavna prostorija od 120 kvadratnih metara uključuje brojne police za knjige sa pozadinskim osvetljenjem.
Spavaći deo stana sa pogledom na dvorište ima spavaću sobu sa uklonjivim pregradama, iza kojih se nalazi garderoba na površini od više od 50 kvadratnih metara.
Foto: ALAIN JOCARD / AFP Aukcija, na kojoj će biti ponuđeni i predmeti koji su pripadali Lagerfeldu, biće održana u Pariskoj privrednoj i industrijskoj komori, kao i onlajn na internetu i telefonom.
Pravo pristupa aukciji uslovljeno je depozitom od 1,06 miliona evra.
Modni guru prepoznatljivog izgleda o čijem se životu malo zna Lagerfeld, kreator visoke mode, imao je prepoznatljiv izgled.
Skoro uvek je nosio tamne naočari, kosu uredno vezanu u rep, i elegantna odela, pretežno besprekorna crna odela s belim rolkama, ili belim košuljama s visokom kragnom i neobičnom kravatom sa šnalom.
Imao je običaj da nosi i kožne rukavice sa otvorenim prstima i prstenjem skoro na visini nokta. Ponekad je držao i elegantni štap.
Bio je umetnički direktor luksuzne modne kuće Šanel od 1983. godine.
Pretpostavlja se da je kreator rođen 10. septembra 1933. u Hamburgu, pošto je Lagerfeld krio tačan datum rođenja i o njegovom privatnom životu se veoma malo zna. U Pariz se preselio 50-ih godina.
Pre Šanela, Lagerfeld je radio u francuskim modnim kućama Žan Patu (Jean Patou) i Kloe (Chloe), dok je 1984. osnovao i sopstvenu marku.
Izvor: N1
Karl Lagerfeld je ceo život voleo samo njega, opraštao mu preljube, a nikada nisu imali fizički kontakt

Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.