Izvor: Nezavisne Novine, 18.Okt.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski sud podržao zatvaranje kampa za izbjeglice "Džungla"

PARIZ - Sud u Francuskoj odbacio je zahtjev humanitarnih grupa da se odgodi zatvaranje kampa za izbjeglice u francuskom gradu Kaleu.

Francuske vlasti raseliće u toku narednih sedmica između 6.000 i 10.000 migranata iz kampa poznatog pod nazivom "Džungla", a do početka zime cijela lokacija biće rasformirana.

Migranti će biti relocirani širom Francuske ili će biti deportovani.

Nekoliko humanitarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << grupa zatražile su prošle sedmice odgađanje zatvaranja tvrdeći da vlasti nisu spremne na razmještanje izbjeglica, prenosi AP.

Sud u Lilu odbacio je danas zahtjev humanitarnih grupa, rekao je Pjer Anri iz humanitarne grupe "Tere dazil".

Grupe upozoravaju da mnogi od migranata neće da ostanu u Francuskoj i moguće je da će postaviti kamp negdje drugdje u pokušaju da pređu Lamanš da bi se domogli Engleske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.