Francuski ministar rada na ispitivanju zbog afere Batankur

Izvor: Glas javnosti, 30.Jul.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski ministar rada na ispitivanju zbog afere "Batankur"

PARIZ - Finansijska policija ispitala je juče francuskog ministra rada Erika Verta u okviru istrage o finansijskom poslovanju naslednice kozmetičke kompanije "Loreal" Lilijan Betankur.

Ministar rada bi, kako se očekuje, trebalo da odgovori na brojna pitanja u vezi sa aferom "Loreal", uključujući navode o izbegavanju plaćanja poreza, nezakonitom finansiranju političke kampanje i konfliktu interesa, javio je AP.

Vert je ranije odbacio optužbe da je 2007. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << primio veliku nezakonitu novčanu donaciju za izbornu kampanju predsednika Nikole Sarkozija od Betankurove (87), a u zvaničnom izveštaju se navodi da nije bio umešan u afere dok je bio na funkciji ministra finansija.

Ministar rada je odbacio optužbe i da je iskoristio položaj da obezbedi posao supruzi u jednoj kompaniji koja upravlja bogatstvom Betankurove.

Opozicioni socijalisti tvrde da ova afera baca senku na reformu penzionog sistema u zemlji, za koju je zadužen upravo ministar Vert, i pozivaju predsednika Sarkozija da omogući da aferu istraže nezavisne sudije.

Finansijska policija je u ponedeljak ispitala i samu naslednicu "Loreala" u vezi sa navodima o izbegavanju plaćanja poreza.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.