Francuski mediji: Za napad osumnjičen Čečen

Izvor: B92, 16.Okt.2020, 23:23

Francuski mediji: Za napad osumnjičen Čečen

Muškarac, kog je francuska policija usmrtila nakon što je on nožem odsekao glavu profesoru istorije u pregrađu Pariza, imao je 18 godina i poreklom iz Čečenije.

Identitet osumnjičenog nije objavljen u javnosti. Francuski mediji izvestili su da je osumnjičeni 18-godišnji Čečen, rođen u Moskvi. Ta informacija nije mogla odmah da bude potvrđena, prenosi AP.

Ubijeni nastavnik istorije navodno je otvorio diskusiju sa studentima o karikaturama islamskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proroka Muhameda.

Svedoci sa lica mesta navode da su čuli napadača kako uzvikuje "Alahu Akbar".

Francusko antiterorističko tužilaštvo otvorilo je istragu za ubistvo sa sumnjom na teroristički motiv.

Francuska je ponudila azil mnogim Čečenima od početka obračuna Rusije sa islamističkim separatistima u Čečeniji 1990-ih i početkom 2000-ih, i u francuskoj postoje čečenske zajednice, podseća agencija.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski mediji saznaju ko je napadač koji je odsjekao glavu profesoru

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2020, 08:44

PARIZ - Muškarac, kojeg je francuska policija usmrtila u petak nakon što je on nožem odsjekao glavu profesoru istorije u predgrađu Pariza, imao je 18 godina i porijeklom iz Čečenije, prenijeli su francuski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.