Francuski Spajdermen savladao neboder od 186 m

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2014, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski Spajdermen savladao neboder od 186 m

Čovek - pauk, francuski alpinista Alen Rober, poznat kao "francuski Spajdermen" popeo se na jedan pariski neboder visok 186 metara bez konopca i zaštitne opreme za manje od sat vremena, prenose mediji u Parizu.

Tako je to izgledalo odozdo

 

Za manje od sat vremena, Rober se popeo na vrh zgrade naftne kompanije Total čija je fasada potpuno glatka i to golim rukama bez ikakve zaštitne opreme i opreme za penjanje.

 

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Nekoliko desetina zaposlenih u firmi je izašlo na ulicu da gleda penjanje 52-godišnjeg Spajdermena.

 

Alain Robert : "quand je grimpe, par contre, je... by Europe1fr

 

"Ništa ne radim bez prethodne pripreme. Nikome ništa ne preporučujem, osim da svako treba da ostvari svoje snove", rekao je Rober posle uspona.

 

Rober se 1994. godine specijalizovao u penjanju u urbanim zonama potpuno sam i bez ikakve opreme.

 

 

Posle nesreće 1982. godine kada je zbog loše vezanog čvora pao na glavu, Rober ima povremeno napade epilepsije.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.