Francuska zabranjuje proteste na Jelisejskim poljim

Izvor: RTS, 18.Mar.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska zabranjuje proteste na Jelisejskim poljim

Premijer Francuske Eduar Filip najavio je zabranu protesta žutih prsluka na Jelisejskim poljima u Parizu i dva druga francuska grada, nakon što su posle subotnjih nereda luksuzne prodavnice bile opljačkane i zapaljene.
Filip je izjavio da će se zabrana primenjivati na neodređeno vreme u delovima grada koji su bili "najviše pogođeni" u Parizu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bordou i Tuluzu, gde se uništavanje događa otkako su u novembru počeli protesti pokreta žutih prsluka, prenosi AP.

Premijer je najavio nove bezbednosne mere nakon sastanka s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i visokim bezbednosnim zvaničnicima.
Kako je saopšteno, cilj je da se izbegne ponavljanje subotnjeg nasilja, u kojem su demonstranti izazvali požare opasne po život, opljačkali luksuzne prodavnice i napali policiju oko Jelisejskih polja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Premijer FR zabranjuje proteste na Jelisejskim poljim

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 00:11

Pariz -- Francuski premijer Eduar Filip najavio je zabranu protesta žutih prsluka na Jelisejskim poljima u Parizu i dva druga francuska grada...Do te najave je došlo pošto su posle subotnjih nereda luksuzne prodavnice bile opljačkane i zapaljene...Premijer Eduar Filip izjavio je da će se zabrana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.