Francuska odaje počast Širaku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska odaje počast Širaku

Francuzi su danas u redovima čekali u Jelisejskoj palati i Gradskoj skupštini kako bi se u upisali u knjige sećanja na pokojnog predsednika Žaka Širaka, koji je bio i predsednik države i gradonačelnik Pariza.

Francusko predsedništvo je saopštilo je da će Širakovo telo biti izloženo u nedelju tokom javne ceremonije kod spomenika Invalidima, gde Francuska odaje počast svojim herojima, preneo je AP.

Građani će tada imati priliku da mu odaju poštu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Širak, poslednji francuski šef države koji je bio predsednik u dva mandata, preminuo je juče u 86. godini. U njegovu čast danas su francuske zastave spuštene na pola koplja na zgradama i spomenicima širom Francuske. Minut ćutanja biće održan u ponedeljak u školama i javnim ustanovama. U podne u ponedeljak francuski predsednik Emanuel Makron i drugi nacionalni i međunarodni dostojanstvenici planiraju da prisustvuju memorijalnoj službi koja će biti održana u crkvi San-Sulpis u Parizu. Širak će biti sahranjen na privatnoj ceremoniji na pariskom groblju Monparnas pored njegove kćerke Lorens, koja je preminula 2016.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.