Francuska i Rusija rješavaju spor oko šampanjca

Izvor: Capital.ba, 19.Sep.2021, 10:02

Francuska i Rusija rješavaju spor oko šampanjca

PARIZ – Francuska i Rusija su se dogovorile da rade na rješavanju spora do koga je došlo zbog novog ruskog zakona kojim se od francuskih proizvođača šampanjca traži da obilježe njihove boce kao pjenušavo vino, saopštilo je francusko ministarstvo pravde. Foto: Tanjug/shutterstock.com Od jula svi strani dobavljači u Rusiji moraju da koriste opis „pjenušavo vino“ na etiketi flaše, a samo lokalni proizvođači mogu na etiketi >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da napišu „šampanjskoje“ – što je ruski ekvivalent za šampanjac. Zakon je naljutio francuske proizvođače šampanjaca koji su obustavili isporuke u Rusiju i naveli francusku vladu da zaprijeti akcijom u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Ministar poljoprivrede Francuske Žilijen Denormandi poručio je putem Tvitera da se dogovorio sa zamjenikom ministra poljoprivrede Rusije Sergejem Levinom da radi na rješenju problema. Rješenjem se predviđa osnivanje radne grupe koju bi činili zvaničnici i predstavnici vinske industrije iz dvije zemlje, dodala je portparolka ministarstva. Tanjug Чланак Francuska i Rusija rješavaju spor oko šampanjca се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

NASTAVLJA SE SPOR OKO ŠAMPANJCA Francuska i Rusija idu za pregovarački sto

Izvor: Blic, 19.Sep.2021

Francuska i Rusija su se dogovorile da rade na rešavanju spora do koga je došlo zbog novog ruskog zakona kojim se od francuskih proizvođača šampanjca traži da obeleže svoje boce kao penušavo vino, saopštilo je francusko ministarstvo pravde, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.