Francuska ekonomija porasla 0,5 odsto u drugom kvartalu

Izvor: Capital.ba, 28.Jul.2023, 10:46

Francuska ekonomija porasla 0,5 odsto u drugom kvartalu

PARIZ – Francuska ekonmija u drugom tromjesečju ove godine ostvarila je rast od 0,5 odsto u odnosu na prvi, što je iznad očekivanja državnog statističkog zavoda koji je objavio rast od 0,1 odsto. Foto: PIxabay Kako javlja francuska novinska agencija AFP, rast je podstaknut snažnijim izvozom, proizvodnjom i energetskim sektorom. Kako prenosi AFP, veća inflacija spriječila je još veći rast, što je smanjilo privatnu potrošnju. U julu je stopa inflacije smanjena na 4,3 odsto, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << što je prethodnih mjeseci ostala iznad šest ossto. Padu su najviše doprinijele niže cijene hrane i energenata. Lani je francuski bruto domaći proizvod porastao za 2,5 odsto. SEEbiz Чланак Francuska ekonomija porasla 0,5 odsto u drugom kvartalu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Pad ekonomije Austrije u drugom kvartalu

Izvor: Capital.ba, 28.Jul.2023

BEČ – Bruto domaći proizvod (BDP) Austrije u drugom je ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na prvo pao za 0,4 posto, prema danas objavljenoj prvoj procjeni Državnog ureda za statistiku. Foto: Pixabay Ekonomija je zakočena skromnijim aktivnostima u prerađivačkoj industriji i građevinarstvu te...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.