Francuska: Ugašen požar u nuklearnom reaktoru

Izvor: Mondo, 19.Jun.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Ugašen požar u nuklearnom reaktoru

Na krovu nuklearnog reaktora u regionu Burgej u centralno-istočnoj Francuskoj izbio je požar, koji je kasnije ugašen. Nema mrtvih i povređenih.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Požar je počeo posle 13.20 časova po lokalnom vremenu, na nuklearnom reaktoru broj 5, koji se nalazi 35 kilometara od Liona, saopštio je danas državni nuklearni regulator ASN.

Eksplozija u nuklearki u Francuskoj!

Požar koji je uspešno ugašen, saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su vatrogasni zvaničnici, prenosi francuski EDF.

Rojters prenosi saopštenje EDF-a u kome se navodi da nema povređenih ili mrtvih, a bezbednosno telo IRSN je saopštilo na Tviteru da senzori nisu registrovali porast radioaktivnosti.

Bezbednosno telo IRSN, objavilo je na Twitteru da su senzori pokazali da nije zabeležen porast radijacije.

Francuzi se još sveže sećaju eksplozije u nuklearki Flamanvij u februaru, kada je bilo i povređenih.



Izvor: Youtube

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ugašen požar na nuklearnom reaktoru u Francuskoj

Izvor: B92, 19.Jun.2017

Pariz -- Požar koji je izbio na krovu reaktora nuklearke Buže u centralnoj francuskoj uspešno je ugašen, saopštili su vatrogasni zvaničnici, prenosi francuski EDF...Rojters prenosi saopštenje EDF-a u kome se navodi da nema povređenih ili mrtvih, a bezbednosno telo IRSN je saopštilo na Tviteru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.