Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2016, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Protestanti razbijali, vino teklo u potocima

PARIZ - Grupa Francuza koja je protestovala u gradu Seteu izazvala je ozvbiljne nevolje razbijajući posude sa vinom koje se u potocima potom razlivalo po gradu.

Hiljade litara vina teklo je ulicama, javili su lokalni mediji.

Ubrzo su morale da reaguju i hitne službe kako bi bujicu vina stavile pod kontrolu i spriječile njeno prelivanje u podzemne garaže.

Kako je javio kanal Franse 3, organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << protesta su članovi Regionalnog akcijskog odbora proizvođača vina (Crav) koji su se na taj potez odlučili zabrinuti jeftinim uvozom vina.

Lokalni sindikalni zvaničnik proizvođača vina Frederik Runet osudio je posljednje napade, ali je za časopis “Delanter“ rekao da je i on zabrinut porastom uvoza jeftinog vina u francuske trgovine.

3️⃣ : Des milliers de litres de #vin déversés dans les rues de #Sete https://t.co/lBjXmPixZK#WineMorning

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.