Francuska: Ministar policije naredio uklanjanje Roma i skitnica da bi mu žena na miru išla u šoping

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2012, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Ministar policije naredio uklanjanje Roma i skitnica da bi mu žena na miru išla u šoping

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals, u domovini poznat kao “policajac broj jedan”, navodno je lično naredio da se deo Pariza oko Trga Bastilja, u kome živi, “očisti” od Roma i skitnica kako bi njegova supruga mogla “na miru da ide u kupovinu”.

Ministar Vals sa suprugom
Lokalne skitnice su godinama uobičajena pojava u Ulici Roket, na dva koraka od ministrove kuće. Reč je o četvrti koja privlači turiste i mlade Parižane koji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svake noći opsedaju bezbrojne barove i jeftine restorane.
Kada su beskućnici upitali policiju čime je izazvana ova iznenadna akcija, rečeno im je da je to “ministar naredio”, navodi satirično-istraživački nedeljnik “Kanar enšan” (“Okovani patak”).
Ministar Vals (50) navodno je naredio “raščišćavanje” na zahtev svoje glamurozne supruge An Gravoan (46), violinistkinje koja često nastupa s francuskim rokerom Džonijem Holidejom i ostalim francuskim zvezdama.
Ministar Vals negira optužbe
Pošto mu se požalila da joj je prišao jedan beskućnik i tražio novac dok je išla prema lokalnoj samoposluzi “Franpri”, ispred pomenute prodavnice pojavilo se mnoštvo policajaca koji su skitnice udaljavali iz ovog dela grada.
Kako se saznaje iz Kancelarije za imigraciju i integraciju, beskućnici su morali da se “presele” u susedne ulice.
Ministar, međutim, “kategorički” poriče da stoji iza policijske akcije, a u sedištu pariske policije kažu da je agresivniji pristup reakcija na žalbe lokalnih političara desnog krila i peticije lokalnog stanovništva koji su u poslednja tri meseca tražili da se protiv beskućnika preduzmu određene mere.
Lokalna policija, međutim, tvrdi da je ministrova surpuga imala niz pritužbi.
- To je zato što je gospođa Vals veoma šokirana što joj prilaze žene s bebama i traže novac od nje – navodi policija u pomenutom listu.
Skandal-majstor
An Gravoan je poznata po skandalima. U avgustu je ismejala suprugu premijera Žan-Marka Oroa Brižit:
- Moram da kažem da je ipak malo glamuroznije biti muzičar nego učiteljica nemačkog u predgrađu Nanta!
Poznata je i po tome što redovno pravi društvo prvoj dami Francuske Valeri Triveler da bi joj pomogla “u izboru garderobe u najboljim buticima u glavnom gradu”.
Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.