Francuska: Alen Rišar ekonomski predstavnik za Balkan

Izvor: Blic, 31.Jul.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Alen Rišar ekonomski predstavnik za Balkan

PARIZ - Socijalistički senator Alen Rišar, bivši ministar odbrane Francuske, nominovan je za predstavnika ministra spoljnih poslova Lorena Fabijusa za unapređenje ekonomske razmene Francuske sa zemljama Balkana u okviru takozvane “ekonomske diplomatije”. Alen Rišar

“Na celom Balkanu, prostoru sa 25 miliona ljudi raspoređenih u osam različitih država i te kako je potrebno značajnije prisitnustvo Francuske. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zato sam od Alena Rišara, senatora i bivšeg ministra odbrane, koji dobro poznaje ovaj deo sveta, zatražio da od sada bude moj predstavnik za toj region”, izjavio je Fabijus na konferenciji za štampu u Parizu.

Rišar je bio ministar odbrane u vladi Lionela Žospena od juna 1997. do završetka krize na Balkanu 2002. godine.

U sklopu “ekonomske diplomatije” koja ima za cilj ekonomski oporavak Francuske, Fabijus je već imenovao osam sličnih predstavnika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.