Foto konkurs: „Poezija grada”

Izvor: DobreVesti.rs, 02.Feb.2018, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto konkurs: „Poezija grada”

BEOGRAD - Povodom obeležavanja Meseca frankofonije 2018, Francuski institut u Novom Sadu poziva sve amaterske i profesionalne fotografe da potraže inspiraciju u slavnoj francuskoj školi humanističke fotografije i radovima njenih najčuvenijih predstavnika, poput Anrija Kartije-Bresona i Robera Duanoa, kako bi otkrili magiju sopstvenog grada.

 
Humanistička fotografija, nastala u radničkim i sirotinjskim četvrtima Pariza, svoj procvat je doživela u periodu od 1945. do 1950. godine. Majstori ove fotografije podjednak akcenat stavljaju na okruženje, kao i na samu temu fotografije. Njihova dela izgradila su prepoznatljiv dekor i stvorila stil koji se definiše kao ’poetski realizam’, a karakteristični...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.