Fijon ponovo imenovan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fijon ponovo imenovan

PARIZ -

Francuski predsednik Nikola Sarkozi danas je ponovo imenovao Fransoa Fijona za premijera i zatražio od njega da formira novu vladu.

"Po članu osam Ustava, predsednik je imenovao Fransoa Fijona za premijera. Predsednik je zatražio od premijera da mu predloži sastav nove vlade", saopšteno je iz predsedništva, preneli su mediji.

Fijon je u subotu podneo ostavku na funkciju premijera, koju je Sarkozi prihvatio, čime je otvoren put za najavljenu rekonstrukciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << francuske vlade.

Ostavka Fijona bila je očekivana jer premijer mora formalno da podnese ostavku u ime kabineta, kako bi mogla da bude formirana nova vlada.

Rejting francuskog predsednika najniži je otkako je izabran na tu funkciju, tako da se očekuje da će nova vlada pokušati da stvori bolje uslove za nove predsedničke izbore 2012. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.